Etiquetes

 Sa via “Sexo débil”, es troba situada a sa Gúbia, en el boçí de paret comprés entre s’aresta de l’esquerra que cau a plom damunt es torrent i a on discorren vies com sa clàssica a s’esperó de Sa Gúbia o sa “Quan es fa fosc” i s’aresta de la dreta a la qual a part d’acabar-hi sa “sexo débil” i acaben altres vies com sa “Isla Bonita”.
Aquest tros de paret que forma una espècie d’anfiteatre, s’hi troben les vies més llargues d’aquesta primerenca escola d’escalada mallorquina, i s’hi barrejen vies antigues i mítiques com son “s’Angel” o sa “Princesa” amb vies més recents com sa “Llum de Lluna”. Idò bé l’itinerari de sa “Sexo débil” comença al costat dret d’aquest anfiteatre, té un total de 5 llargs, fou equipada per n’Eduardo Moreno i comta amb la particularitat de que en el tercer llarg, degut a la manca de preses,  a posteriori, hi  col·locaren preses artificials per poder superar aquest pasatge escalant, ja que n’Eduardo, el seu equipador, va aconseguir fer-ho amb artificial.  Crec que és sa única, o de ses poques vies a Mallorca, que tenen en el seu recorregut  aquesta  particularitat.
  La dificultat màxima de la via es concentra en el tercer i quart llarg, on apareix en el croquis com a 6b+, tot i que a mi em va semblar un grau una mica “apretat”.
Una particularitat que té la via és que va fent travesia a dreta i esquerra, fet que permet obtenir algunes imatges interesants i una mica diferents, ja que l’escalador pot quedar situat en un costat de la imatge i no com sol passar sempre que apareix, o bé a dalt, o bé abaix en la mateixa vertical.  
En aquesta ocasió vaig formar cordada amb en Pep Sabater, amic i company de professió, el qual va ser l’encarregat de reequipar la via i arreglar el llarg de les preses artificials, ja que com me va comentar amb el temps que feia que s’havia obert sa via gairebé totes ses preses es movien dificultant el seu pas per elles. Aquest fet juntament amb el canvi dels seguros més antics per parabolts, pot fer que més gent s’animi a pujar per aquesta via, ja que tal vegada per aquests motius havia quedat una mica oblidada. És una via molt recomanable ja que l’aproximació no és molt llarga, i la seva escalada no te suposa haver de dedicar-li moltes hores. Ah! aixó sí, no hi aneu amb es grau molt just que no regala res, ja que en el llarg de preses artificials és una mica exigent fent que s’hagi de tirar de bon de veres, i en el següent llarg, s’ha d’anar molt fi, ja que és una placa molt llisa que no te permet badar molt. 
Anuncis