Etiquetes

(Itinerari que seguirem)
 
 
 
 

La recerca des Pas des Gat ha donat com a resultat la troballa d’altres indrets molt interessants. Aquest dia després de visitar es Secret de Sa Pedrissa i fer ses fotos que volia fer al seu interior per poder possar a la web, volia anar a mostrar a nen Toni es pas que vaig veure a nes Cingle de Son Marroig, pas al qual finalment hi anarem dies més tard, ja que en aquesta jornada ens toparem  de manera casual amb aquesta nova alternativa que ens va permetre assolir la part baixa des Cingle den Visc.

(Inici des Pas des Cingle den Visc)
 
 
 

Des de Sa Torre de Sa Pedrissa anarem avançant a tall de penya-segat en direcció al mirador des Cingle den visc, i a cada raconada que ens permetia poder avançar cingle per avall, ens hi amollavem a veure si ens deixava arribar a la part baixa. D’aquesta manera arribarem a un indret on ens toparem amb una gent de Sóller que en Toni va conèixer, els quals estaven col·locant una reixeta, substituint sa vella que havia quedada inutilitzada amb el temps, per tal d’impedir que els animals poguessin passar per avall. Ens digueren que això era un pas que abans treien contrabando. No tenien molt clar si es podia arribar a sa Foradada. Noltros no ho dubtarem i ens amollarem per avall, l’objectiu d’aquesta jornada quedava aplaçat i decidirem canviar de plans i transitar per aquell pas que desconeixiem i de passada mirariem si es podia conectar amb Sa Foradada. A més en Toni sen va recordar que un dia que va anar a pescar amb sa barca per aquella zona,  hi va veure un marget molt curiós.

(Ses dues fotos anteriors: vista retrospectiva de l’inici del pas)
 
 
 
 
 

El pas en qüestió es tracta d’una espècie de rampa que de forma descendent i de manera natural et permet anar perdent altura i assolir la part baixa des cingle, suposam que a dia d’avui l’inici del mateix haurà quedat tancat per la reixeta col·locada per la gent de Sóller que ens hi trobarem, tot i que, no crec que sigui molt dificultós poder passar, i a més sirà una fita molt bona per poder reconèixer l’inici del pas. A mesura que anavem baixant, ens dirigirem diecció a Sa Foradada per allà on millor veiem que es podia avançar. D’aquesta manera, arribarem sense massa dificultats al marget que en Toni havia vist des de sa barca. Aquest marget es podria considerar un altre passet, ja que gràcies a ell poguerem agafar alçada i ens va permetre assolir el camí que dies abans havia fet cercant es Pas des Gat.

(Es marget que ens va permetre assolir el camí que, desde es Mirador des Cingle den Visc, et permet arribar a nes camí que des de Son Marroig arriba a Sa Foradada)
 
 
 
 

Dies més tard vaig anar  a xarrar amb un informant que conec a Deià  per tal de que em digués el que sabia d’aquella zona. El resultat de les investigacions fou que el pas en qüestió, ell el coneixia com a Pas des Cingle den Visc, que no es feia servir per treure contraban sinó que s’utilitzava per anar a una pesquera d’oblades que hi ha davall es mirador. Respecte al marget, no en sabia res o no m’ho va voler dir. Per tant desconec si té nom i perquè es feia servir, el que està clar, és que per algo es va construir ja que aquestes pedres tant ben col·locades no s’hi possen totes soles.

(Imatge retrospectiva de s’inici des pas, des de sa part baixa, poc abans d’arribar a sa zona des marget)
 
 
 
 

Hi aquest va ser el resultat d’aquesta sortida improvisada per terres de Deià, dies més tard, com ja vaig contar a l’anterior entrada, anarem a transitar amb èxit es Pas des Cingle de Son Marroig, amb la qual cosa, es pot realitzar una sortida més que interessant per la zona de Deià, enllaçant el tres passos i tenguent com a teló de fons sa sempre interessant i curiosa punta de Sa foradada, oferint una perspectiva diferent d’ella des de sa zona des Cingle den Visc.

Anuncis