Etiquetes

Stitched Panorama

Aquest dimarts el dia no s’ha aixecat molt tapat, des de casa es poden veure les muntanyes i encara s’aprecia un capellet blaquinós dalt des Teix, motiu que m’anima a partir-hi.

Aprofitaré per pujar per uns quants camins que fa molt de temps havia anat i, deixaré de banda l’avorrit camí des Cairats, que malgrat ser el més directe i no anar sobrat de temps, preferesc obviar, fent així una volteta “diferent” que em servirà per a recordar aquests altres itineraris i gaudir d’un recorregut que m’ha deixat un molt bon sabor de boca.

He decidit iniciar el recorregut fent el camí de ses Fontanelles, el qual es troba en un més que acceptable estat de conservació. Aquest camí permet assolir es Pla des Aritges i s’hi enlaire guanyant alçada poc a poc, per un més que interessant traçat. Fa anys quan el vaig recorrer per primera vegada, ja em va sorprendre gratament, però ara i motivat per les entrevistes fetes a sa web, amb les quals he pogut conèixer de primera mà testimonis de gent que va fer feina a la muntanya, testimonis que m’han servit per poder descobrir i conèixer dades molt interessants, però també han fet que valori molt més totes aquestes petjades deixades pels nostres avantpasats, camins, sitjes, cocons, etc…És per això que avui vejent el recorregut d’aquest camí i d’altres pels quals he passat, li don més valor a n’aquestes tasques que avui feim servir els excursionistes per explaiar-nos. Són autèntiques obres d’enginyeria rural, les quals amb uns mitjans i unes eines més simples de les que avui existeixen, es conseguiren fer vertaderes obres arquitectòniques, per tal de salvar desnivells, comellars i obstacles que la natura els interposava.

12

Poc abans d’assolir es Pla des Aritges, ja he començat a veure neu, el dia encara acompanyava, per això he pogut gaudir d’unes vistes interessants i diferents del camí de s’Arxiduc. He fet servir aquest camí per fer cim al Teix.

11

Una vegada dalt des Teix i degut a que no es movia vent i s’hi estava bé, he aprofitat per fer un parell de fotos. La baixada del cim he decidit utilitzar el camí que va per la carena i arriba fins a sa Font des Polls. Poc després d’abandonar el punt culminant des Teix m’he topat amb uns amics i companys de feina que també han tengut la mateixa idea d’aprofitar el dia i arribar fins aquí dalt. Si ho hagués sabut, enlloc d’anar tot sol, em podria haver afegit amb ells, tot i que per ventura, no hauria tingut la llibertat d’escollir l’itinerari que he fet avui.

10

9

A la zona des caires des Cairats i després d’haver rebutjat altres opcions (Pas den Priam, coma de ses Sitges…), he pogut comprovar com aquest camí salva de manera inversemblant les timbes que al seu costat es precipiten camí per avall, anant ben aferrat als penyals com si d’una pasarel·la es tractàs, fent ziga zagues perfectes amb les quals avança per aquest esquerp coster de manera increïble. Quan he arribat a sa Font des Polls he pujat un parell de revolts des camí des Cairats per tal d’ananr a cercar es ramal que et porta al Pas de sa Creu. Aquest tram d’itinerari que conecta es camí des Cairats amb el camí de s’Arxiduc a la zona de sa Cova de s’Aigua no el coneixia i, això era un bon motiu per avui aprofitar per descobrir-lo. Ha estat un itinerari molt interessat i al igual que els altres camins, té uns trams inverossimils i en molt bon estat de coservació.

Stitched Panorama

Blanc i negre

Quan he retornat al camí de s’Arxiduc, he desfet les pases fetes anteriorment i he anat direcció al Pla des Aritges i d’allà retornar a Valldemossa. He aprofitat que a n’aquest pla també hi arriba el camí que pasa per el Pas d’en Miquel i degut també a que feia molts d’anys no anava, he optat per baixar per ell i recordar per on transita. També és un interessant camí molt ben conservat, el qual passant per es portell que dona accés al Pla des Pouet, et permet arribar al poble. Escollint aquesta opció em permetia anar a l’inici de la ruta d’avui sense repetir camí de pujada.

Al Pla des Aritges el temps ha canviat radicalment, arribant a nevar quan m’internava per dins l’alzinar poc abans d’arribar al Pas d’en Miquel, fent que hagi pogut gaudir d’uns moments bucòlics travessant per sota el frondós bosc que enrevolta aquesta contrada.

54

Resumint: jornada redona la que he tingut la sort de poder gaudir avui

Fins la propera…

Anuncis