Etiquetes

Stitched Panorama

(Pa de Figa de Son torrella i Agulla d’es Frare al massís del Puig Major zona de la  part central i on hi ha ubicat el punt culminat d’aquest projecte)

 

No fa gaire i sota el mateix títol, ja vaig dedicar una entrada a n’aquest projecte, però la gran diferencia entre l’anterior entrada i aquesta, és que ara ha estat “sa bona”. Com ja vos vaig dir, aquest era un projecte i un repte compartit, sorgit després d’haver realitzat “sa travessa” en menys de 24 hores. Al final, degut a una sèrie de circumstàncies personals vaig decidir abandonar-lo i fou aquí quan en Toni em va demanar si no em sabría greu si ell ho anava a provar tot sol.

Cada cop som més conscient de que en aquesta vida tot són etapes, i a cada una d’elles ens hi hem d’anar adaptant intentant treurer-li el màxim profit posible, essent conscient però, del que podem intentar fer a cada una d’elles. Això fou bàsicament el que més em va ajudar, per una part, a decidir-me a abandonar el projecte, i per una altra, a dir-li a n’en Toni que si ell es veia preparat, tant física com mentalment, que aprofitàs es moment i tiràs endavant. Mai se sap el que ens depararà la vida… Fou basicament així, com el que havia d’esser un projecte conjunt, es va convertir en un repte personal, al qual s’hi va haver d’enfrontar en Toni tot sol.

Crec que ara ja és el moment d’explicar-vos breument quin era aquest projecte: la idea era intentar fer els mils de Mallorca en 24 h. Com vos podeu imaginar el primer que s’havia de fer era confeccionar una llista, ja que cotes de mil metres n’hi ha bastantes, però la idea no era fer-les estrictament totes. Ferem una petita triadella basant-nos en uns criteris que ens havíem marcat, com per exemple incloure els cims principals i deixant de banda els secundaris, a les serres fer la cota de major alçada i pujar cims amb toponímia minimament reconeguda, o millor dit, amb toponímia “acceptada” de manera més general. Aquests criteris, com és natural, han estat subjectius, i pot ser que molts de voltros trobeu al llistat final mancançes o defectes, però el repte era nostre i així ho decidirem. Amb aquest aspecte pens que cada un ha de tenir prou llibertat com per donar forma al seus somnis i marcar-se els seus propis objectius, reptes, etc…

La nostra intenció, malgrat ho pugui semblar, no era ni és marcar cap record, simplement era dur a terme una activitat motivant que ens permetia fer el que ens agrada i a la vegada ens servia per intentar posar-nos a prova, i he volgut aprofitar aquest espai per compartir aquesta experiencia amb tots voltros.

Dit això, aquest fou el resultat final:

L’intent definitiu el va iniciar en Toni dia 25 de maig de 2013 a les 21’30h. ja que a n’aquesta hora era quan tropitjava es cim des Galatzó acompanyat del seu cunyat  Jaume que li va fer s’avituallament durant es dia i també el va acompanyar a fer els cims d’es Frontó i de n’Alí. A partir d’aquell moment es quedava sol amb molt de terreny per recorrer i amb tota una llarga nit per davant. Per la meva part, jo l’havia d’ajudar a l’únic cim on no hi podia pujar a peu i que també varem voler incloure dins el llistat: s’Agulla d’es Frare. Inicialment, la idea era de pujar-hi escalant fent servir els dos llargs de la via “Tal para cual”, equipada amb parabolts i amb una graduació máxima de 6a+, la qual es fa servir per  baixar del cim de s’agulla. Després dels preparatius, en Toni em va dir que no s’hi veia pujant escalant, ja que tenia previst arribar als peus de s’agulla al cap d’unes 10-11 hores de marxa, sense haver dormit i amb un bon “tute” al cos. Aquests factors feren que es decidís a pujar-hi fent servir una corda fitxa que el divendres abans haviem anat a col·locar. La meva tasca fou aquesta, estar allà en el moment de pujar aquest cim, i una vegada feta s’agulla desmontar tot el “tinglado” que havíem instal·lat. Per a realitzar aquesta tasca, m’hi acompanyà en Vicenç, amic i company habitual en moltes escalades, però que per circunstàncies de la vida, no podem coincidir tan sovint darrerament. Ell va aprofitar per escalar s’agulla, ja que mai hi havia pujat i de pasada em va ajudar amb el tema de desmontar.

Durant el dia vaig anar xarrant per telèfon amb en Toni per veure com li anava i per donar-li ànims. Després de moments molts durs, com per exemple pujant al Puig de Ses Bassetes, on va estar a punt de deixar-se vèncer, després de moltes hores sense dormir, factor que li va afectar més del que es pensava, va decidir al Coll de sa Batalla aturar-se. A més del que he comentat anteriorment, en aquell lloc es va sentir plenament realitzat, estava content amb el que havia fet fins allà i malgrat que era conscient de que li mancaven encara dos cims per a completar el que s’havia proposat, es Tomir i es Puig Roig que vists desde aquell punt i amb tot el “tute” que duia a les seves cames, es veien molt enfora, va decidir que ja n’hi havia prou.

En aquell punt duia uns 85Km. unes 22 h. i un desnivell positiu acumulat d’uns 5.800m.  va prendre la decisió de deixar-ho estar. Es fa una mica dificil intentar entendre quin fou el motiu que va fer que prengués aquesta decisió. Desde casa i en fred és injust valorar-ho, només en Toni, després d’haver viscut i patit aquesta aventura era qui  tenia el dret a decidir el que volia fer. Al final pens que el més important és estar satisfet amb un mateix i ser conscient de que tot això no es fa per batre cap record ni per bravejar de res, ni per demostrar res a ningú, simplement es tractava d’intentar realitzar un repte personal, i com a tal, la elecció dels objectius i el resultat final han d’esser una decisió escollits lliurement sense haver de passar comtes amb ningú, solament amb un mateix.

A continuación vos deix un parell d’imatges que en Toni m’ha fet arribar d’alguns dels cims que va fer (no les he volgut incloure totes perquè n’hi hauria massa):

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2

3

 Ja per acabar vos deix les anotacions que en Toni m’ha fet arribar de manera resumida d’aquesta activitat:

 1. Galatzó: Km 0 / 0h.0’00”
 2. Puig d’es Teix: 30,5 Km / 5h. 37′
 3. Puig d’es Vent: 31,950 Km. / 6h. 05′
 4. Serra d’Alfàbia: 40,820 Km. / 7h. 58′
 5. Penyal de s’Anyell: 41,093 Km. / 8h. 03′
 6. Puig d’es Coll d’es Jou: 42,463 Km. / 8h. 30′
 7. Puig de l’Ofre: 45,803 Km. / 9h. 28′
 8. Na Franquesa: 47,033 Km. / 9h. 49′
 9. Sa Rateta: 48,313 Km. / 10h. 06′
 10. Sa Regana: 52,623 Km. / 11h. 29′
 11. Penyal d’es Migdia: 53,913 Km. / 12h. 04′
 12. Morro d’en Pelut: 55,623 Km. / 12h. 29′
 13. Puig Major: 57,093 Km. / 12h. 49′
 14. Pa de Figa de Son Torrella: 57,940 Km. / 13h. 07′
 15. Agulla d’es Frare: 58,837 Km. / 13h. 37′
 16. Puig de Ses Vinyes: 60,357 Km. / 14h. 20′
 17. Puig de Sa Font: 65,317 Km. / 15h. 44′
 18. Sa Torreta: 65,652 Km. / 15h. 55′
 19. Morro d’Almallutx: 66,782 Km. / 16h. 20′
 20. Puig d’es Tossals Verds: 67,872 Km. / 16h. 44′
 21. Puig de Ses Bassetes: 72,372 Km. / 18h. 19′
 22. Massanella: 74,172 Km. / 19h.06′
 23. Serra d’es Teixos: 75,472 Km. / 19h. 24′
 24. Puig d’en Galileu: 77,672 Km. / 19h. 59′
 25. Es Frontó: 80,472 Km. / 20h. 38′
 26. N’Alí: 82,272 Km. / 21h.36′ 

 

5

(El grup de suport als voltants de s’Agulla d’es Frare; d’esquerra dreta:Pere Rodriguez, Jaume Alcover, Manel Rullan, Vicenç Piza i un servidor darrera la càmera)

1 (En Toni iniciant el rapel a s’Agulla d’es Frare)

Per a mi la major satisfacció és que ja ha acabat aquest projecte, per tant, esper que ja tengui més temps per a poder reiniciar totes les activitats que tenim pendents…

Anuncis