Etiquetes

5

Aquesta era una entrada que tenia “coguent” al forn feia uns mesos, amb la intenció de donar-me un marge de temps per tal d’intentar aconseguir informació sobre algun dels llocs que aquell dia vaig transitar. Llocs, que a dia d’avui encara no he pogut trobar cap dada rellevant sobre algun d’ells, però que seguiré intentant esbrinar coses.

Al final he decidit dedicar-li una entrada, per poder afegir alguna de les fotos que vaig fer en aquesta interessant sortida pels voltants d’Almadrà…

El tall natural que aquest torrent fa en aquella contrada, separa i actua de frontera natural entre les terres de Solleric i Comasema situades al costat de ponent, i les de Tossals Verds, situades a llevant del mateix. Per tant ens trobam davant una zona molt abrupta que va ser fortament transformada i “domada” amb la construcció de la tuberia d’aigua, que des de principis dels anys setanta i provinent de l’embassament de Cúber, fa arribar la seva aigua, entre d’altres indrets, a la capital.

Tant a un costat com a l’altre d’aquesta forta depressió de terreny que forma el tàlveg del torrent, ens trobam amb forts pendents, desnivells importants i amb un terreny que a “priori” no sembla ser que pogués tenir gaires possibilitats pel que fa, a una possible explotació per part de l’home. Tot i això, la zona és plena de raconets força interessants on queda ben palesa i evident la petjada de l’home. Al costat de llevant hi ha llocs tan interessants i suggerents com:

sa Foradada, es pas de sa Romana, es pas Llis, es Salt des Cans, es Morro de sa Vaca, es Caire, es Pas des Boc…entre d’altres, però això sirà per un altre dia si Déu vol…

17

Avui ens quedarem amb el costat de ponent, del qual he ensopegat amb alguns llocs curiosos i interessants que no m’esperava, i també, n’he recorregut d’altres que ja sabia que hi eren,  però que malauradament, no n’he pogut sabre res ni dels uns ni dels altres. Un dels primers llocs que volia visitar era un bocinet extraordinariament ben conservat d’un camí de ferradura que permet pujar per aquest coster i assolir els cims de prop més de 800 metres que hi ha a la serralada del Puig d’Amós. Tota aquesta contrada està “infectada” per colls de tords, (a quin d’ells més groller???), a través dels quals, podem anar avançant i guanyant metres per dins aquest maremàgnum de vegetació i roques.

6

7

Aquest indret, d’una anterior visita a la zona de fa anys, era ja conegut, però no per això vaig voler deixar-ho de banda perquè em sembla un tram de camí vertaderament preciós, que ben bé val la pena visitar-ho alguna vegada. Després d’aquest retrobament, vaig proseguir el meu periple, ensopagant ara sí, amb un element desconegut però que em va cridar l’atenció. Fou la trobada d’una corda verda instal·lada en un llisar a mode de passamans. La seva col·locació i ús, segurament  tindrà que veure amb la frenètica activitat de caça amb filats que es practica en aquesta contrada.

Stitched Panorama Ja per acabar d’arrodonir la jornada, vaig voler anar a visitar un pas que havia ullat feia estona des de l’altre costat del torrent, però que com moltes altres vegades, tenim tantes de coses pendents que se’ns acumula la feina, i van quedant arraconades. Al final, sempre hi ha alguna raó que t’ajuda i anima a partir a mirar allò que tenies pendent, i aquesta excusa fou la publicació que l’amic Joan Riera, va fer d’aquest pas en qüestió, al seu interessant blog.

3

4

Com ja he comentat anteriorment, no he pogut esbrinar gaire cosa d’aquest curiós pas, tot i que sembla ser com una drecera per anar als colls de tords que hi ha ubicats molt a prop d’ell. Resulta curiós i destacable la gran quantitat d’escalons picats a la pedra que hi ha per tal de facilitar el pas per aquest indret, la qual cosa els hi degué dur la seva feina.

El retorn el vaig voler fer per l’espectacular recorregut que dissenya la canaleta, que des de sa Font d’es Pi es dirigeix cap a ses cases de Solleric. Increïble i agosarat traçat que, bastants de metres per sobre el llit d’es torrent, desafia el buit possant a prova el nostre vertígen, en un inversemblant i fantàstic trajete que ens demostra l’habilitat i l’enginy dels nostres avantpassats.

2

Fins la propera…

Anuncis