Etiquetes

14 a

Stitched Panorama

La Serra de Son Torrella, permet assolir els altius cims de la nostra illa resseguint a tall de cresta el seu accidentat llom. Un recorregut clàssic que ens manté vius al llarg del seu interminable periple. Tot un seguit d’elements interessants i curiosos amenitzen l’itinerari i van marcant les fites que poc a poc hem d’anar deixant enrere a mesura que guanyam terreny.

18a

Ens trobam situats al bell mig de la serra de Tramuntana enlairats gairebé a mil metres per sobre el nivell de la mar. No és estrany pensar que aquesta punxeguda serralada, esdevé una excepcional miranda natural que ens permet gaudir d’unes excel•lents vistes panoràmiques. A un costat la pregona vall de Sóller, a un altre, l’esquerpa línia costanera i, com a teló de fons l’inconfusible massa pètria del Penyal.

19Stitched Panorama065

Recorrent aquesta trencada aresta podrem trobar-nos amb alguns elements molt curiosos que la natura ha creat i que de ben segur cridaran la nostra atenció. El primer d’aquests elements, és l’anomenat Penyal Xapat. La perspectiva que des de la carena de Son Torrella se’ns ofereix d’aquest modest bony, evidencia amb molta facilitat la motivació d’aquest apel•latiu. Després de superar aquesta primera fita, assolirem poc més endavant un inconfusible i discret rocam. La seva fesomia em sembla un molt bon candidat per passar a formar part del selecte i escàs grup de ninots que tenim repartits per la nostra geografia.

15a

048 - copia-3

Arribats a aquest punt de la serralada, en funció de diverses variables, podem escollir la opció que més ens agradi per a continuar amb l’activitat. Des de retornar al punt de partida, a continuar endavant per assolir els caps cimals de Regana, o bé, fer com férem nosaltres que, per manca de temps decidírem escurçar cap a ses cases de neu de sa Coma de n’Arbona per una interessant i amena opció que en Toni coneixia d’una anterior eixida per aquella contrada. Aquesta darrera opció, que escollirem noltros, ens va permetre superar, mitjançant dues desgrimpades, dos punts claus existents en aquesta interessant drecera, podent així assolir la important zona de recol•lecció de neu existent a la Coma de n’Arbona. Les màximes elevacions de l’illa que es concentren en aquesta àrea afavoriren de forma lògica la proliferació d’aquestes construccions dedicades al comerç de la neu.

Stitched Panorama

Stitched Panorama8

Em sembla interessant esmentar el següent enllaç per si pot ser del vostre interès aprofundir en aquesta temàtica. L’espectacular marge que es troba situat just davant la boca d’un avenc dins el qual, els autors relacionen el seu ús amb la producció de la neu, és un altre dels elements destacables que poguérem visitar durant el nostre particular periple per aquella contrada.

122124

5 a

Fins la propera…

Anuncis