Etiquetes

034-Editar

 

 

La ressenya toponímica d’aquest indret la localitzam al llibre “La costa d’Escorca”, on els seus autors ens indiquen el següent:

S’Encletxa: “Fissura a la roca, en forma de clivell que, per la seva dimensió, esdevé fita toponímica”.

Malgrat aquesta succinta descripció, ens fou molt fàcil poder destriar i localitzar aquest cridaner i avinent xap. La seva allargassada fenedura fou un atractiu reclam que seduí sobretot a n’en Toni. Com gairebé sempre, m’acabà convencent la seva proposta, així que, en ple mes d’agost aconseguirem compondre les diferents obligacions familiars, trobant un dia en el que també l’estat de la mar es va aliar amb nosaltres per poder anar a fer-hi un intent.

DCIM100GOPRO

(En Toni a la peculiar reunió abans del llarg que ens deposità a la represa que ens facilità la sortida)

He encapçalat aquesta entrada, tot suggerint que haurà una segona entrega. La veritat és que, per manca de temps, no poguérem afrontar els darrers metres i haguérem d’improvisar una drecera. La hipotètica segona part, seria per contar-vos com ha acabat tot, malgrat que, no sé quan, ni si hi tornarem.

031_2

L’activitat no crec que tingui gaires adeptes, sobretot per l’aïllament del lloc i la infraestructura que s’ha de tenir per afrontar aquesta mena d’excursió vertical. Així i tot, en Toni es va haver d’enfrontar amb un passet que l’obligà ha haver de batallar de valent. La resta és una plàcida i poc exigent escalada. Els metres finals semblen ser altre cop més mals de superar, però això, haurà d’esperar…

A continuació vos deixo un parell d’imatges d’aquesta peculiar aventura. Salut i fins la propera…

007

(Començant l’escalada)

015-Editar-2

(Iniciant la tirada cap a la R1)

DCIM100GOPRO

(En Toni a la plàcida R0)

DCIM100GOPRO

(Assegurant en Toni després del pas clau)

croquis

 

Anuncis