Etiquetes

027

 

Altre cop s’esperó de sa Gúbia ens brinda un nou itinerari que permet enlairar-nos fins ben amunt. Qui ens ho havia de dir que aquesta atractiva i suggerent cantonada acabés sent tan pròspera. D’ençà del primer itinerari, oberta a les acaballes de l’any 1971, fins a l’actualitat, s’han anat succeint més rutes que, iniciant els seus recorreguts a dreta i esquerra de l’original, acaben confluint a la part alta d’aquesta aresta. El darrer d’aquests traçats és aquesta “Mongol Express” oberta l’any 2014 per Isidre Bisbal i Derek Watson. Aquests dos escaladors, conformen una dupla molt activa i motivada que en els darrers anys han obert diversos itineraris ben interessants per tot arreu.

20151116_093424

 

013

La “Mongol Express”, és una ruta que dona continuïtat a uns primers llargs equipats fa uns quants anys. De fet per poder assolir la R0 d’aquest nou traçat, tenim diverses opcions. Podem escollir entre la “Méjico lindo”, la “Mami blue” o la “Oasis”. Un cop fet el primer llarg de qualsevol d’aquestes vies, ens situarem on vertaderament comença el nostre itinerari. Els primers dos llargs són un tràmit que ens permeten arribar al llarg més interessant de la “Mongol Express”. Es tracta d’una elegant tirada sobre roca molt bona que es dirigeix cap a un bloc desplomat que sembla ha de partir. Just abans d’assolir aquest bloc característic, es troba el pas clau que dona el grau a n’aquest llarg. Una vegada superat el pas assolim la darrera reunió i se’ns presenten vàries opcions: si duis una corda de 80m. podeu començar el descens fent servir l’itinerari de pujada o per la via dels “Bombers”, també es pot completar l’aresta enllaçant amb la “Ley del deseo” i l'”Albahida”.

 

035

 

Aquesta vegada, el meu company de viatge fou en Fran. Aprofitant que el dia abans havien estat de guàrdia plegats, acordàrem al dia següent en sortir, aturar-nos a sa Gúbia a escalar aquesta via que cap dels dos havíem fet. Lo d’express, pel que fa al llinatge de la via, fou tot un presagi, ja que, per poder ser d’hora a recollir de l’escola als nostres respectius fills, haguérem d’acabar fent l’itinerari a corre cuita amb carrera inclosa.

021

Stitched Panorama

 

Fins la propera…

Anuncis