Etiquetes

020-Editar-2

 

 

Aquesta història comença ja a tenir una mica de rovell. Ben igual que la seva obertura, que es dugué a terme en diverses fases. Per això, ens hem de remuntar uns quants mesos enrere per a situar-nos al mes de novembre de l’any passat quan, just la vigília del dijous bo, aconseguirem acabar aquest projecte. La visualització del mateix, com sol ocórrer en moltes ocasions, succeí el dia que en Carles, després de sortir escampant de la ferotge i engolidora fissura selvàtica de la GAM, intuí aquest nou recorregut. Així que ja teniu com sorgí la nova obertura i la motivació que va acabar determinant el bateig.

006-Editar

Les etapes d’aquesta història, més o menys, foren així:

Després de la causa que va fer parar l’atenció i la motivació d’en Carles vers a aquest bocinet de roca, s’hi atracà per primera vegada acompanyat per en Joan Vidal (àlies Spielberg). Aconseguiren enlairar-se fins a la tercera reunió, tot just davall un característic bloc encaixat enmig de l’escletxa que sembla algú va disposar allà per barrar el pas i fer impossible poder seguir avançant. La GAM, també evita aquesta dificultat pel seu costat dret. Arribats a aquest punt, decidiren deixar-ho estar i tornar-hi amb energies renovades i amb més temps, per tal de seguir cap amunt. La idea, era continuar pel costat esquerra d’aquest bony, fent servir una evident fissura que permetia seguir progressant. S’intuïa però, que a partir d’allà, la dificultat augmentava i que caldria tornar-hi amb energies renovades i amb decisió.

009007

 

 

 

 

 

 

 

054-Editar

Passat un temps, en Carles aconseguí enganar a un altre col·lega. En aquesta ocasió l’acompanyà en Jóse. Arribaren sense gaires entrebancs fins a l’anterior punt assolit amb en Joan i, amb motivació i decisió, en Carles s’enfrontà amb la tirada que els hauria de permetre continuar cap a dalt. Finalment, aconseguí enlairar-se per aquella fissura i va montar reunió metres més a dalt, tot just superades les dificultats, sobre un lloc còmode. Aquest quart llarg s’ha acabat convertint, tal com intuïren, en el llarg més dificultós de tota la ruta. El següent tram, tampoc semblava que hagués de ser gaire dòcil. L’anterior, els havia fet lluitar de valent. Havia ganes de fer baixar l’adrenalina. Emperò, calia seguir cap a munt i veure que els hi depararia la roca. Després d’una vintena de metres bregant amb dificultats que anaven deixant fer, arribaren a un lloc on calia tornar parar esment. Poder arribar fins al punt on es trobaven, els havia obligat a esforçar-se i a suar més del compte. Degut a l’època en la que es trobaven, principis d’estiu, l’escalada en aquest indret sols és viable iniciant el recorregut a primeres hores de l’horabaixa, degut a l’orientació de la paret que permet poder grimpar a l’ombra. Degut a que estava a punt de fosquejar, decidiren deixar-ho estar i tornar-hi més endavant. Aprofitant que s’hi havien atracat amb la intenció se sortir per alt i que portaven el material suficient per concloure l’itinerari, decidiren deixar un dipòsit de material a peu de via amb la clara intenció de tornar-hi aviat i fer l’aproximació més lleugers. Dissortadament, els pronòstics els hi fallaren. En Carles, poques setmanes després hagué de passar pel quiròfan a compondre’s un genoll que tenia mig esbucat de feia un temps.

019

Així que passà tot l’estiu, començà la tardor i allò s’havia quedat sense enllestir. Tot just es començà a recuperar, en Carles tenia aquell projecte en ment i cercava algú per tornar-hi. Fou així que vaig acabar mesclat dins aquest embull. Superada la calor intensa de l’estiu passat, trobàrem un dia pel novembre per tornar-hi. Ens hi posàrem d’hora perquè la climatologia ens permetia poder començar l’escalada al matí, a més, en Carles estava decidit a sortir ja per alt. Sense gaires entrebancs assolirem el lloc on ho havien deixat l’anterior vegada i estirant al màxim la corda per tal d’anar guanyant metres a la ruta, en Carles instal·là la propera reunió ben amunt. S’intuïa que amb una altra tirada llarga, es podria fer cim. Així és que, altra cop allargant gairebé al màxim la corda aconseguí acabar el seu projecte.

032017-Editar056

 

Com a dades pràctiques, cal dir que aquest nou traçat discorr al principi pel costat dret de la via GAM. La tercera reunió comparteix espai amb l’altra clàssica i, en aquest punt pren cap a l’esquerra per resseguir un traçat que va entre la via d’es Pilar (esquerra) i la GAM (dreta). L’itinerari a seguir està protegit en alguns punts mitjançant expansius i les reunions, totes estan equipades, la qual cosa permet poder baixar de la via fent rappel. És necessari dur material d’autoprotecció.

Fins la propera…

ASCII Kolor stitching | 11 pictures | Size: 14046 x 4883 | FOV: 35.37 x 12.64 ~ 1.57 | RMS: 3.08 | Lens: Standard | Projection: Planar | Color: LDR |

Anuncis